Artistieke
hommage
aan
Amsterdam
750 jaar.

Nooit eerder verscheen een magnifiek kunstboek op
XXL-formaat, exclusief voor de kunstzinnige fijnproever.

750 Kunstschatten van Amsterdam is een schitterende collectie
van het allermooiste uit de prominente musea van de hoofdstad.

Een gelimiteerde, genummerde en gecertificeerde editie voor de happy few!
Het monumentale kunstboek (46 x 46 cm) is een eerbetoon aan het jubileum van Amsterdam. De gezamenlijke musea in de hoofdstad bezitten 3.900.000 kunstvoorwerpen. De selectie van 750 topstukken garandeert de absolute fine fleur van deze hoeveelheid.

Dit imposante kunstproject is een primeur voor de hoofdstedelijke museumcultuur en vormt een zeldzame, begerenswaardige en oogstrelende bijdrage aan het jubileum in 2025.

DE COLLECTIE

De collectie omvat alle kunstvormen door de eeuwen heen en vormt zo een boeiend en gevarieerd eclectisch geheel. Contemporain, fotografie, sculpturen, grafiek en schilderkunst van de grote meesters scheppen een schitterend beeld van de rijkdom aan kunstuitingen. Het kloeke formaat en gewicht van het boek doen recht aan de culturele waarde van dit artistieke assortiment. De verdeling naar categorie vereist een nauwgezette indeling om een harmonisch en organisch geheel te kunnen vormen. Daartoe wordt samengewerkt met designers als experts op dit gebied.

MUSEA

Directies en curatoren van de musea, die voor het samenstellen van deze collectie in aanmerking komen, worden uitgenodigd aan dit project deel te nemen. Per museum wordt in overleg een quotum aan kunstwerken vastgesteld om het totaal van 750 te realiseren. Bij deelname van 25 musea heeft ieder museum een quotum van gemiddeld 30 werken. Dit volume wordt verdeeld en aangepast aan de positie van het museum en de omvang van de collectie. Deze uitgave is (inter)nationaal een promotie voor, en een hommage aan de Amsterdamse musea. Het aantal 750 van gelimiteerde oplage sluit aan bij het jubileum en benadrukt het exclusieve karakter.

HET BOEK

Het 750 pagina’s tellende boek wordt ambachtelijk vervaardigd wegens het uitzonderlijke formaat en vergt een productietijd van vier maanden. Het boek is onderdeel van dit pakket:

• Houten handgemaakte standaard
• Genummerd en gesigneerd certificaat
• Tekstboek met informatie over de kunstwerken
• Vier gyclees met een selectie van de werken bijgevoegd waaruit het gevarieerde karakter van de collectie blijkt
• Het geheel wordt geleverd in een fraaie houten kist.
• Bij het kunstboek wordt een apart boekwerk geleverd met gedetailleerde informatie over de collectie en de deelnemende musea.

GRAFISCHE GEGEVENS

Het formaat van het boekblok is 46 x 46 cm
Binnenwerk omvang: 750 + 2 pagina’s
Papier: 200 g/m² houtvrij wit halfmat (silk) mc, 3 x gestreken
Druk: 4/4 fc + 1/1 PMS + 1/1 mat persvernis
Schutbladen omvang: 2 x 4 pag.
Afwerking lederen boekband, bandmateriaal: 0,4 mm Wintan Palma Claret (samengesteld uit echt lederen vezels), goudfolie opdruk, zijden rood leeslint.

750 AMSTERDAMSE KUNSTSCHATTEN

RESERVEER VRIJBLIJVEND UW EXEMPLAAR

Het complete pakket (inclusief boek, standaard, certificaat, 4 gyclees en kist als cassette) kost bij voorinschrijving € 750 (inclusief BTW). Na 1 januari 2025 is de prijs € 950 (inclusief BTW).

Organisatie

750 AMSTERDAMSE KUNSTSCHATTEN overtreft deze uitgave in omvang en allure. Van der Beek organiseerde exposities als Koe & Kunst (Beurs van Berlage Amsterdam en reizend), Koningin & Kunst (Galerie Molenstraat Den Haag en reizend), Het Jezus Mysterie (Elandstraatkerk Den Haag) en 1001 Reasons to Love the Earth (Leeuwenberg Museumkwartier Utrecht en reizend).
Van deze tentoonstellingen werden kunstboeken uitgegeven.

De Bookmakers

Secretariaat
Zeezigt 26
1111 TL Diemen
Telefoon 020-6908485
KvK 25809164

Reserveer hem met dit formulier.

DEELNEMENDE MUSEA

750 Amsterdamse Kunstschatten komt mede tot stand in samenwerking met de volgende musea

Scroll to top